“Seven Days for an Eternity” – Marc Levy

Romaul lui Marc Levy spune povestea unei bătălii între Dumnezeu si Diavol, despre dorința amândurora de a hotărî o dată pentru totdeauna cine va stăpâni Pământul.

Cei doi își aleg câte un candidat pentru această luptă, dusă in San Francisco al zilelor noastre: Dumenezeu o alege pe Zofia, iar Lucifer pe Lucas; la final, câștigătorul va fi stăpânul omenirii până la sfârșitul zilelor.

Acțiunea se petrece pe parcursul a 7 zile în care Zofia și Lucas se întâlnesc și, spre surprinderea tuturor, se îndrăgostesc.

Ideea romanului este una promițătoare, dar povestea apare nedezvoltată, iar acțiunea oarecum grăbită. Deși cei doi ar trebui să atragă cât mai mulți oameni de partea binelui sau a răului, doar puține acțiuni sunt luate în acest sens, cea mai apropiată fiind cea în care Zofia este tentată de Lucas să comită o răutate.

Per total, este o carte ok, care se citește rapid, dar, din păcate, fără o poveste subsanțială care să explice sentimentele rapide dintre personaje și schimbarea bruscă a lui Lucas în bine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s