“The Girl Before” – J.P. Delaney

“Vă rog să faceți o listă cu toate bunurile pe care le considerați esențiale pentru viața dumneavoastră.” O cerere ciudată sau cel puțin indiscretă.

“The Girl Before” sau “Fata dinainte” este un un thriller psihologic pe care nu l-am putut lăsa din mână până la final.

Romanul spune poveștile a două femei: Emma și Jane, care ajung să locuiască în aceeași casă cu design minimalist construită de Edward Monkford, un arhitect “incomod”.

Emma este traumatizată de spargerea fostului apartament și își dorește un loc nou, în care să se simtă în siguranță. Alături de partenerul său, Simon – “Si”, descoperă apartamentul din One Folgate Street, care o atrage încă dinainte de a intra in el. Pe măsură ce se acomodează cu stilul de viață impus de cele peste 200 de reguli impuse de arhitect, Emma se schimbă, dezvăluind o viață plină de minciuni și neadevăruri, care îi distrug credibilitatatea în fața lui Si, dar și a Poliției.

Jane este o femeie singură, care a trecut prin tragedia de a-și pierde copilul nenăscut încă. Ea ajunge să locuiască în One Folgate Street la ceva timp după Emma și descoperă întâmplător povestea acesteia.Jane urmează aceleași tipare și ia aceleași decizii pe care le-a luat și Emma, și, fără să știe, se trezește într-o situație asemănătoare care îi pune în pericol siguranța.

Destinele celor două femei, care se aseamănă una cu cealaltă dar și cu soția decedată a lui Monkford, se împletesc amețitor într-un roman pe care îl vei citi cu sufletul la gură pentru a afla adevărul și pentru a descoperi un final neașteptat.

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s